Ansulex - släcksystem för restaurangkök
Cirka hälften av alla bränder i hotell och restauranger startar i köket. I många fall är brandhärden fett och matolja från spisar, stekbord eller i fritöser och imkanaler.
Skydda dig mot fettbränder med Ansulex
Fettbränder är svårsläckta och självantänder igen efter släckning om de inte släcks med rätt metod. Faran är också stor för personskador och att bränder sprider sig genom ventilationskanaler till andra delar av byggnaden.
Bästa skydd mot en köksbrand är ett automatiskt släcksystem avsett för fettbrand. Brandskyddspartner levererar och installerar Ansulex brandsläckningssystem. Systemet är vätskebaserat och speciellt framtaget för brand i fritöser, grillar, filter och ventilationskanaler. Viktiga egenskaper är:
- Ansulex-vätskan ligger kvar och hindrar återantändning
- Systemet är såväl manuellt som automatiskt.
- Släckmedelsbehållarna tar liten plats och monteras normalt i rostfria skyddsskåp
- Ansulex släckvätska är ofarlig för personal och kan lätt tvättas bort efter släckning